Friday, February 5, 2010

Kpl 124210 Nasruddin Bin Malek

Hello skuad! Apa khabar semua... sori la lama benar tak update.. biasa la banyak benar komitmen so terbengkalai la blog kita ni... So hari ni Apa Khabar Skuad? akan mengenengahkan biodata seorang lagi teman skuad kita.

Teman skuad, Kpl Nasruddin Malek dilahirkan pada 18/07/1966 di Kg. Sarin, Kuala Klawang, Jelebu, Negeri Sembilan Darul Khusus. Anak ke-8 dari 10 orang adik beradik ni telah menganggotai Platun 15, Kompeni 'D', Pusat Latihan Polis Ayer Hitam, Negeri Sembilan. So tak la jauh sangat lobai ni poe kursus... dokek yo..

Selesai menjalani kursus asas kepolisan, teman skuad menjalani pula Kursus Asas PPH di Ulu Kinta, Perak dengan menganggotai Platun 13. Tamat Kursus Asas PPH, Skuad kemudiannya telah ditugaskan di Platun 12, Kompeni 'C' Bn 16 PPH Kota Kinabalu dan bersama-sama teman-teman skuad yang senasib telah melapor diri pada 19/11/1990. Selepas 6 bulan berada di Kota Kinabalu, Kompeni 'C', Bn 16 PPH telah dipindahkan ke Kudat, Sabah dan skuad turut sama ikut berpindah dan kekal tinggal di daerah Kudat sehingga kini. 'Lamo bonar tu bai, dah nak masuk 20 tahun dah tu'....

Pada 01/12/2007, teman skuad telah dinaikkan pangkat ke pangkat Koperal. Kini skuad menjawat jawatan sebagai Koperal Tadbir/Tatatertib Kompeni 'C' Bn 16 PGA Kudat, Sabah

Skuad menggemari sukan volley ball dan tenis dan sekiranya ada kelapangan masa akan turun menjengah court tenis di Hospital Kudat.

Skuad mendirikan rumah tangga pada 25/02/1996 dengan gadis pilihannya yang berasal dari Daerah Kudat iaitu Cik Samsiah Bt. A. Mintoh. Isteri skuad bertugas sebagai seorang Penyelia Asrama Sekolah. Skuad dan isteri mempunyai seorang anak lelaki berusia 7 tahun.


gambar lobai maso den tomuramah ari tu...

No comments:

Post a Comment