Friday, January 8, 2010

Majlis Tahlil Dan Bacaan Surah Yassin Skuad 1/90


Malam semalam (Khamis) 07/01/2010 bertempat di Surau Batalion 16 PGA Kota Kinabalu telah diadakan Majlis Tahlil Dan Bacaan Surah Yassin sempena ulangtahun ke - 20 Skuad 1/90. Seramai lebih kurang 80 orang hadirin telah hadir dalam majlis tersebut yang turut dihadiri oleh DSP Abdul Rasyid Bin Abdullah, Ajutan Briged Sabah PGA.

Kehadiran teman-teman Skuad 1/90 juga agak memberansangkan di mana pada mulanya dijangkakan hanya 20 ke 25 orang jer yang akan hadir namun apa yang berlaku sebaliknya di mana lebih kurang 40 orang teman dari pelbagai cawangan turut hadir dalam majlis tersebut. Syabas diucapkan kepada teman skuad yang hadir kerana walaupun sibuk dengan tugas namun masih sempat meluangkan masa meraikan majlis ulangtahun tersebut. Syabas juga diucapkan kepada teman-teman seperti Saidi Cheik, Noor Ezam Ibrahim, Osman Abd Talib, Jumati Masih, Roslih Kadir dan Roslan Mustakim (sekadar menyebut beberapa nama) kerana turut sudi hadir ke majlis tersebut.

Syabas juga diucapkan kepada semua Ahli Jawatan Kuasa Penaja Majlis Reunion Skuad 1/90 yang diterajui oleh Pengerusinya SM Muhd Rizal Bin Kamarolzaman yang telah berusaha gigih untuk merealisasikan majlis ini. Kerja keras AJK, kerjasama dan kehadiran teman-teman Skuad 1/90 membuktikan keakraban dan semangat setiakawan Skuad 1/90. Kepada teman-teman skuad yang hadir, gua salute u all!

Oh ya, lupa nak bagitau lak.... bacaan Surah Yassin telah dipimpin oleh 'Ustaz' L/Kpl Anuar manakala Majlis Tahlil dipimpin oleh 'Ustaz' Insp. Ku Azam.

Tak lupa juga sebagai mewakili teman-teman skuad yang hadir, Apa Khabar Skuad?mengucapkan ribuan terima kasih kepada Kpl Sahadan Bin Ali yang telah bertungkus lumus menyediakan jamuan selepas majlis tahlil tersebut...

p.s - kita jumpa nanti di Majlis Reunion Skuad 1/90 di Airport View Hotel, Kota Kinabalu...

pertemuan teman skuad dari 3 cawangan PDRM. Ezam - PGM, Abdullah - PGA dan Rizal - UUP

Ucapan alu-aluan dari Rizal selaku Pengerusi AJK Penaja...

antara teman skuad yang hadir...

bergambar ramai selepas majlis tahlil...

sementara menunggu giliran, jamah apa yang ada dulu....

Sjn Manap, Sjn Ruslan, Sjn Ramli, Cikgu Saidi, L/Kpl Amran dan Kpl Atan...

lagi 'posing' bersama teman-teman skuad...

mesyuarat tergempar di pengerusikan oleh Sjn Ramli... SM Rizal, Pengerusi AJK Penaja sakit tekak katanyer...

teman-teman skuad...

bergambar bersama sekali lagi sebelum bersurai...

No comments:

Post a Comment